ДЛЯ тривалого зберігання обирають тільки пізньостиглі сорти. Їх легко впізнати за темно-зеленим забарвленням, головки тверді, листки не розпадаються. Покривних листків має бути чотири-п’ять штук, і головка має бути обрізана з виступом на 2-3 см. Чудовий ефект дає припудрювання капусти подрібненою крейдою. Вона, як і захисне листя, не дасть потрапити бактеріям усередину. Також важливу роль відіграють вентиляція і температура повітря у приміщенні. Оптимальна — не вище 3 градусів тепла. Між капустинами має бути невелика відстань, а ще краще обгорнути кожну в свіжу газету. Друкарська фарба дезінфікує і запобігає розповсюдженню гнилі з однієї головки на іншу. (ГАЗЕТА "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ") |
|